Bursa'da Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor

Öğrencilerimizde ve toplumda milli ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek öğrencilerimizi hayata hazırlamak ve hayal gücünü geliştirmelerine imkan sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında "Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" İş Birliği Protokolü imzalandı.

27 Ekim 2017 Cuma 00:42
Bursa'da Öğrenciler Sinema İle Buluşuyor

Protokol kapsamında ilimizde 36.100 öğrencimiz; 9 hafta boyunca Bakanlığın belirlediği sinema salonlarında ve Bakanlıkça uygun görülen sinema filmlerini izleyebilecekler.

Öğrencilere sunulan sinema filmi etkinliğinin Zafer Plaza AVM’de gerçekleştirilen bugünkü gösterimine Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya,Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Abdullah Damar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldızve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Işın Yüksel katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya gösterim öncesinde basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: “Öğrencilerimizde anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla yürütülen proje kapsamında öğrencilerimizi sinema ile buluşturuyoruz. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu Son Mektup, Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu (Animasyon Filmi),  Ertuğrul 1890, İksir (Animasyon Filmi) ve 120filmleri 9 hafta boyunca hafta içi beş gün öğrencilerimizle buluşacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesiyle beraber yürütmüş olduğumuz çalışmada öğrencilerimizin ulaşım hizmetleri Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kendilerine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Etkinlik öğrencilerimizin kültürel,sosyal ve duygusal gelişimlere katkıda bulunması açısından oldukça önemli” dedi.

MEB BURSA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108