Bilim İçin Geziyorlar

Bursa’da Bilim Elçileri Kulübü olarak faaliyet gösteren ve ‘’TEK UMUDUMUZ; ÇOCUKLAR GÜLSÜN’’ adlı Bilimi köy okullarıyla tanıştırma, bilimi köy okullarına ulaştırma projesi kapsamında bir arada bulunan gönüllü Bilim Elçileri 15.Etkinliklerini Bursa’nın Orhaneli İlçesinde bulunan Fevzi Paşa Anaokulu, Fevzi Paşa İlkokulu ve Kadri UĞUR Ortaokulu’nda gerçekleştirdiler.

30 Kasım 2017 Perşembe 11:40
Bilim İçin Geziyorlar

27 Gönüllü Bilim Elçisi arkadaşın ve 366 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu projede çeşitli deney ve atölye etkinlikleri her bir öğrencinin katılımıyla uygulamalı şekilde yapıldı. Öğrencilerin gözlem ve sorgulama yeteneklerinin gelişimine yönelik yapılan çalışmaların, öğrencilere etkinlik sonrası sorulan sorularla amacına ulaştığı tespit edildi. Takım çalışmasının ve çeşitli fikirlerin bir arada buluştuğu ‘’MAKER’’ etkinliği de başarıyla gerçekleştirildikten sonra kuşkusuz öğrencilerin en çok merak ettikleri ve heyecanla izledikleri ‘’BİLİM ŞOV’’ gösterisine geçildi. Bilim Elçileri Kulübü içerisinde gönüllü olan Bilim Elçilerinden 2 arkadaş nefes kesen ve düşündürücü bilim şov gösterileriyle öğrencilerin büyük alkışlarıyla sahneyi titretti.

Okul müdürleri ve öğretmenleri projede bulunan deneylerin çok etkileyici ve başarılı bulduklarını öğrencilere gerçekten yararlı olabilecek düzeysel anlamda fayda sağladığını söylediler. Teşekkür ve alkışların ardından bilim elçileri kulübü Orhaneli’nden ayrıldı.

Nisan 2017’den bu yana faaliyet gösteren Bilim Elçileri bugüne değin yaklaşık 1600 öğrenciye ulaştı. Amaçları ise bilimi sevgiyle eğlendirerek öğretmek ve sevdirmek… Vizyon olarak belirledikleri 2500 öğrenci sayısına kısa bir sürede ulaşmayı başaracaklarını dile getiren bilim elçileri sadece şehirdeki çocukların değil, köyde okuyan ilçede okuyan çocuklarında bu tarz etkinliklerle daha motivasyonlu, özgüvenli olmalarını istiyorlar. Daha çok çocuğa ulaşmak için başlatılan bu projeye desteklerinizi bekliyorlar…

Çünkü onların tek isteği : ‘’ Tek Umudumuz Çocuklar Gülsün’’

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108