Bilim Elçileri Harmancık'ta Bilim Severlerle

Bilim ve Teknoloji Merkezleri Araştırma Enstitüsü bünyesinde bulunan Bilim Elçileri Kulübü ‘’TEK UMUDUMUZ; ÇOCUKLAR GÜLSÜN’’ projesinin devamı olarak Harmancık Merkezdeki okulları ziyaret etti.

27 Nisan 2017 Perşembe 12:55
Bilim Elçileri Harmancık'ta Bilim Severlerle

Şehit Adil KINIK İlkokulu, Harmancık İmam Hatip Ortaokulu ve Gülözü İlkokulu öğrencileriyle buluşan Bilim Elçileri bilimin ışığında meraklı öğrencilere bilgilerini aktararak her geçen daha da gelişen teknolojiler hakkında bilgiler verdi.

Deneyler ve eğlenceli bir sohbetle geçen günü Bilim Elçileri Kulübü Kültür Sanat Ekibinin hazırlamış olduğu konser takip etti. Öğrencilerle birlikte öğretmenlerinde eşlik ettiği konserde eğlenceli dakikalar yaşandı.

Okul müdürlerinin güler yüzlü karşılamasıyla başlayan gün Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya’nın yemek ikramıyla son buldu.

Her gün daha çok ileriye gitmek ve farklı projelere imza atmak isteyen Bilim Elçileri Kulübü günlerini sayıyor. Bilim Elçileri Kulübü, yaratıcılık ve analiz yeteneğini geliştirmeyi özendirmek üzere faaliyetlerde bulunuyor. Nüfus olarak daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyorlar.

Köy okullarında okuyup da şehirden uzak dezavantajlı konumda bulunan öğrencilerle etkileşime geçip onlara hem rol model oluyorlar hem de bilimin ışığında bilgiler vermeye devam ediyorlar.

Amaçları şehirden uzak olan köy okullarındaki öğrencilerle şehirdeki öğrenciler arasındaki dezavantajları kaldırmak olan Bilim Elçileri Kulübü sadece bilimsel düzeyde bilgiler vermekle sınırlı kalmayacak, tatil dönemlerinde okul tadilatları ve öğrencilere için mini şenlikler düzenleyecek.

Şimdilik gerekli olan tek şey maddi destek olduğunu söyleyen bilim elçileri ekonomik bir destek olduğu zaman daha çok yerlere ulaşabileceklerini ilettiler.

Harmancık ayağında gerçekleşen projede kendilerine destek olan başta BİLİM ve TEKNOLOJİ MERKEZİ Müdürü Sayın Murat BAKAN’a ve ARI AMBALAJ ve TEMİZLİK ÜRÜNLERİ LTD. ŞTİ Özgür ARI’ya teşekkürlerini ilettiler.

Her kıvılcım bir umutla başlar. TEK UMUDUMUZ ÇOCUKLAR GÜLSÜN

banner119
Son Güncelleme: 27.04.2017 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108