Bilim Elçileri Büyükorhan'da

Bilimi sevdirerek, eğlendirerek öğretmeyi kendilerine amaç edinmiş, bilimsel deney ve atölyeler yapan Bilim Elçileri Kulübü bu hafta Büyükorhan’daydı. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına hızlı bir başlangıç yapan Bilim Elçileri Kulübü TEK UMUDUMUZ ÇOCUKLAR GÜLSÜN adlı bilimi köy okullarıyla tanıştırma proje kapsamında sosyal sorumluluk projesinin 2.döneminde; ilk etkinliğini Büyükorhan Şehit Zeki UĞUR Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirdi.

04 Ekim 2017 Çarşamba 23:48
Bilim Elçileri Büyükorhan'da

Programda yer alan ilk etkinlik yaklaşık 400 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlikte öğrencilere uygulamalı bir şekilde birden çok deney anlatımı ve gösterimi yapıldı. Günün ikinci programı takım çalışmasını ve dostluğu vurgulayan maker yarışmasıydı.

Çekişmeli geçen bir yarışma sonrasında projenin günlük programı yerine getirildi vegünün sonunda fotoğraf çekimi yapılarakeğlence sona erdi. Daha önce güncel hayatta aslında karşılaştıkları şeylerin deneyle anlamlarını öğrenen ortaokul öğrencileri yeni bilgiler öğrenmenin sevinciyle gülümsüyorlardı.

Vizyon olarak kendilerine belirledikleri 2019 yılına kadar 2500 öğrenci sayısına ulaşmaya az kaldığını söyleyen bilim elçileri kulübü üyeleri, önümüzdeki dönem etkinliklerinde daha büyük ve ulusal çaplı bir proje gerçekleştireceklerini belirttiler.

Amaçlarının köy okullarında ki bilimsel düşünceyi geliştirmek ve öğrencileri bilimle tanıştırmak olduğunu söyleyen bilim elçileri, projenin adını da gülümsemek her çocuğun hakkı olduğunu dile getirerek koyduklarını aktardılar; TEK UMUDUMUZ ÇOCUKLAR GÜLSÜN

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108