YBŞ’den 90 militan kaçtı

Irak’ın Musul iline bağlı Sincar/Şengal bölgesinde iki hafta önce Peşmergeye saldıran ancak ağır kayıplar veren PKK/YBŞ militanları, korkup kaçmaya başladı.

22 Mart 2017 Çarşamba 12:10
YBŞ’den 90 militan kaçtı

Şengal bölge yönetimi ise istikrarın devamı için PKK’yı Şengal’de istemediklerine ilişkin taleplerini tekrarladı. 

KDP Peşmergelerine yönelik saldırı gerçekleştiren PKK destekli YBŞ militanlarının ağır kayıplar vermesi, örgüt içinde tedirginliğe yol açtı. PKK’lılar tarafından zorla eğitime tabi tutulup YBŞ birliklerinde görevlendirilen Ezidi militanlardan çoğunluğu kadın 90’ının kaçtığı öğrenildi.

KAÇIŞLAR İÇİN YENİ YAPTIRIMLAR

Militan bulmakta zorlanan PKK, Şengal’in köylerinde yaşayan 14-15 yaşındaki çocukları evlerinden zorla alarak, kısa süreli silahlı eğitimin ardından YBŞ birliklerinde görevlendiriyordu. Ancak, Peşmerge karşısında yaşanan hezimetle birlikte kaçışların artması, terör örgütü PKK’nın sert tedbirler almasına sebep oldu. PKK mensupları, her bir YBŞ mensubu için, o köyden bir kaç rehine almaya başladı. Örgüt böylece kaçışları önlemeye çalışıyor.

PKK’NIN HEDEFİNDE AŞİRETLER

Sincar bölgesindeki Şengal dağını Kandil’in yerine karargah üssü olarak kullanmayı amaçlayan PKK, bölgede nüfusun yoğun olduğu köylerden şehre doğru işgal planı uyguluyor. Buna göre PKK, aşiretlerin kendi tarafında geçmesini sağlamak için önce köyleri hedef alıyor. En son olarak Tavre köyünü ablukaya alan örgüt, köye giriş çıkışları denetlemek için bölgede bir karakol kurdu.

TEPKİLER YÜKSELİYOR

Bölgedeki Ezidi temsilcileri ise PKK'nın bölgeden çekilmesi yönündeki taleplerini her platformda dile getirmeye devam ediyor. Zira, Şengal bölgesinin yeniden inşası için Irak başta olmak üzere BM'ye bağlı uluslararası ajanslar aracılığıyla yapılacak yardımların, PKK’nın bölgede bulunmasından dolayı engel teşkil ettiği ifade ediliyor. Kandil yönetimi ise bölgeyi terk etmeme konusunda yeni argümanlar üretiyor. Tüm tepkilere rağmen terör örgütü PKK, Ezidi halkını Kürdistan’ın ve Kürtlerin sembolü olarak gösteriyor.
 

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
YbşMilitan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108