Şam'daki saldırıda ölü sayısı 59'a yükseldi

Suriye’nin başkenti Şam’da dün gerçekleştirilen çifte saldırıda ölü sayısı 59’a yükseldi.

12 Mart 2017 Pazar 10:28
Şam'daki saldırıda ölü sayısı 59'a yükseldi

Suriye’nin başkenti Şam’ın Bab-El Musalli bölgesinde bir yol kenarına yerleştirilen bomba otobüsün geçişi esnasında, ikinci bomba ise Bab Essagir bölgesinde bir canlı bomba tarafından patlatılmıştı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, dün gerçekleştirilen çifte saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 59’a yükseldiği bildirildi.


Irak ise hayatını kaybedenler arasında 40 vatandaşının bulunduğunu açıklarken, Bab Essagir bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 120 Iraklı da yaralandı.


Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, “Uluslararası toplum, Iraklı vatandaşları hedef alan bu terör suçunu kınamalı” dedi. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.


Geçtiğimiz yıl Kasım ayında, Şam’ın güneyinde bulunan ve Şiilerin yoğunlukla yaşadığı Sayeda Zeinab bölgesinde gerçekleştirilen çifte bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmişti.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108