Morgulov, Kuzey Kore ve ABD'nin tatbikatlarını, 'gerginliğin kısır döngüsü' olarak nitelendirdi

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı İgor Morgulov, Kuzey Kore’nin nükleer füze deneyimlerinin ardından ABD ve müttefiklerinin askeri tatbikatlarını, "gerginliğin kısır döngüsü" olarak nitelendirdi.

17 Mart 2017 Cuma 13:26
Morgulov, Kuzey Kore ve ABD'nin tatbikatlarını, 'gerginliğin kısır döngüsü' olarak nitelendirdi

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı İgor Morgulov, Kuzey Kore'nin füze denemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Kuzeydoğu Asya'da durum bizi endişelendiriyor. Maalesef istikrarsızlık faktörleri giderek artıyor. Gerginliğin kısır döngüsünü kırmak için duruma kapsamlı bakmayı teklif ediyoruz. Kuzey Kore'nin nükleer füze deneyimlerine ABD ve müttefikleri yanıt olarak askeri tatbikatları geliştiriyor” dedi. 

Morgulov konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ortak hedefimiz barışçıl siyasi ve diplomatik yollarla Kore Yarımadası'nın sorunlarına çözüm sağlamaktır. Bunu genel askeri ve siyasi yumuşama, bölgede yer alan bütün ülkeler için güvenlik garantileri yaratacak olan kalıcı barış mekanizmasını oluşturma bağlamında yapacağız. 20 Mart Tokyo'daki Rusya ve Japonya'nın Dışişleri Bakanlarının zirvesi, Japon ortaklara bu konuya yaklaşımımızı sunmak için iyi bir fırsat verecek" ifadelerini kullandı.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
MorgulovNükleer Füze
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108