Londra’daki terör saldırısı: 5 ölü, 40 yaralı

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen terör saldırısında 1'i polis ve 1’i saldırgan olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı açıklandı.

23 Mart 2017 Perşembe 07:16
Londra’daki terör saldırısı: 5 ölü, 40 yaralı

Londra'da dün öğle saatlerinde yaşanan terör saldırısında, saldırgan Westminster Köprüsü üzerinde aracıyla kaldırıma çıkarak yayaları ezmişti. Ardından parlamento binasının önünde bir polisi bıçaklayarak öldüren saldırgan, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti. 1'i polis ve 1’i saldırgan olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 40 kişi de yaralandı. 
Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan yaptığı açıklamada, ”Şehir terörizm tarafından asla sindirilemeyecek. Londra, korkunç bir terör saldırısı yaşadı. Kentimiz dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Bize zarar vermeyi ve yaşam biçimimizi yok etmek isteyenlerin karşısında birlikte duruyoruz. Bizi asla bölemeyeceksiniz” dedi. Khan, saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıkladı. 

Londra Emniyet Müdür Vekili Yardımcısı Mark Rowley ise, yetkililerin saldırganın kimliğini bildiklerini, İslamcı bağlantılı olduğunu ve üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

İngiltere Başbakanı Theresa May ise saldırıyı “Hasta ve ahlaksız bir terör saldırısı” olarak nitelendirdi. May, saldırı mekanının tesadüf olmadığını dile getirerek, parlamentonun saldırılara rağmen bu sabah normal bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Saldırganın yayaları ezdikten sonra parlamento binasına geldiğini, orada öldürülmeden önce bir polisi bıçakladığını belirten Başbakan May, olay anında orada bulunanları yönlendiren polis ve güvenlik güçlerini de övdü.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 23.03.2017 10:34
Anahtar Kelimeler:
Londra Saldırısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108