Her 7 çocuktan 1'i cinsen tacize maruz kalıyor

Ulm Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her yedi Alman çocuğundan biri çocukluğunda cinsel tacize maruz kalıyor.

17 Mart 2017 Cuma 12:16
Her 7 çocuktan 1'i cinsen tacize maruz kalıyor

Araştırmada, cinsel tacize uğrayan çocukların oranı yüzde 13,9 olarak tespit edildi. Yaşları 14-94 arasında 2 bin 500 kişi ile yapılan araştırmada bu oranın 2011 yılında yapılan araştırmadan iki puan fazla olduğu, bunun da ahlaksızlığın giderek arttığının rakamlara yansıdığı belirtildi.

Araştırmada, ayrıca cinsel istismarın yanı sıra fiziksel duygusal istismarın oranı ise yüzde 30,98 oranında olduğu belirlendi. Ulm Üniversitesi'nde çocuk ve gençlik psikologu Dr. Jörg Fegert, taciz olaylarının daha fazla olduğunu ve bir çok olayın dillendirilmediğini ifade etti.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
çocuklarCinsel Taciz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108