Camiyi kim vurdu?

Halep yakınlarında muhaliflerin elindeki Etarib'in güneyinde El-Jina beldesinde bir camiye düzenlenen hava saldırısında 63 kişinin hayatının kaybetmesi ile ilgili muamma sürüyor.

17 Mart 2017 Cuma 13:59
Camiyi kim vurdu?

Saldırının yatsı namazı esnasında meydana geldiği, ölü sayının artabileceğini bildiren görgü tanıkların enkazdan onlarca yaralı çıkarıldığını kaydetti. Saldırı sonrası bombardımanın Rus ve rejim uçakları tarafından yapıldığı açıklanmıştı. Ancak sabahın ilk ışıkları ile birlikte bombardımanın yapıldığı noktadaki füze ve bomba parçalarının ABD mühimmatı olduğunun açıklanması üzerine gözler ABD'ye döndü.

Muhaliflerin oluşturduğu İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırıda birçok evin hasar gördüğünü, çoğunluğunu kadın ve çocukların hayatını kaybettiğini duyurdu. SOHR'un açıklamasına göre, saldırıda 100'den fazla kişi de yaralandı. Enkazlarda ceset arama çalışmalarının sürdüğünü kaydeden SOHR, camiyi hedef alan uçakların kime ait olduğunun bilinmediğini, bombalamada öldürülenlerin ise sadece 20'sinin kimliğini tespit edildiğini duyurdu.

Saldırı sonrası gözlerin çevrildiği ABD ordusu yetkilileri ise, dün bir hava saldırısı gerçekleştirerek bazı El Kaide militanlarını öldürdüğünü kabul etti ancak bir camiye saldırmadıklarını duyurdu.

Albay John J. Thomas, "Biz herhangi bir camiyi hedef almadık. Bir camiden 15 metre uzakta militanların sıklıkla buluştuğu bir binayı hedef aldık. Fakat cami hâlâ ayakta" iddiasında bulundu

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
HalepCami Bombalandı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108