Çin imparatoru Şi-Huangdi tarafından yaptırılan 4.000 km uzunluğundaki, savunma amacı taşıyan duvar M.Ö 211-210. Set sarı denizin kuzeyinde  Liaotung körfezi kıyılarından başlar. Kansu eyaletinin batısına kadar uzanır. Yüksekliği 10 metredir. Her 200 adımda bir 12 metre yükseklikte kaleler bulunmaktadır. 40 kapısı vardır. Bu kapılar öyle düzenlenmiştir ki, her kapı bir karayoluna açılmaktadır. Türk ve moğolların korkusundan çinliler büyük önem verilerek yapılan çin seddi çin mimarlığının en büyük eseridir.

Çinliler kuzeyden gelecek Türk ve Moğol akınlarını önlemek amacı gütmelerine rağmen, Hun (Kun) Türklerinin Çine girmesini önleyememişlerdir. M.Ö 211. 1644'te de mançu istilasında aynı set bir defa daha aşılmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108