Kediden çocuklara çevre dersi

Bursada ‘geri dönüşüm ve çevre’ konulu çocuk tiyatrosu ilkokul öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Çevreci kedi "Çevki", minikleri kahkahaya boğdu.

15 Aralık 2016 Perşembe 16:46
Kediden çocuklara çevre dersi

Ördekli Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyundan evvel çocuklara hitaben bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 566 okulda 149 bin 671 öğrenciye ulaştıklarını belirterek, “Bilhassa elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar, atık piller, plastik poşet tüketimini azaltma, ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konularında önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Geliştirdiğimiz projeler kapsamında geri dönüşebilen atıkların kontrollü ve sağlıklı bir sistemle toplanması için üreticilerle, tüketicilerle, okullarla, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar Osmangazi ilçe sınırlarında toplanarak geri dönüşüme gönderilen ambalaj atığı miktarı 96 bin 285 tondur. Yeniden ürün ve hammadde olarak kullanılan bu atıklar, ekonomimize de ciddi bir katkı sağlamaktadır” dedi.



Başkan Mustafa Dündar’ın sorularına salonu dolduran yaklaşık 200 öğrenci hep birlikte cevap verdi. Temiz çevre için önce kendi yaşadığımız yeleri temiz tutmamız gerektiğini ifade eden Mustafa Dündar, “Sizler, odalarınızı, evlerimizi, bahçelerimizi ve sokaklarımızı temiz tutacaksınız. Belediye olarak bizler, mahallelerimize atık kağıt, atık pil, atık şişe ve atık yağ gibi geri dönüştürülebilir atıklar için ayrı ayrı ekipler oluşturduk. Her biri ayrı ayrı toplanmış atıklarınızı da, belediye olarak biz gelip alıyoruz. Ayrı ayrı topladığımız bu atıklar, yeniden işlenerek ekonomiye kazandırılıyor. Büyüdüğünüzde daha güzel bir mahallede, daha güzel bir şehirde, daha güzel bir dünyada yaşamak için, şimdiden buna dikkat etmemiz gerekiyor. Daha güzel bir gelecek sizlerin ellerinde. Bunu da hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Çevreci kedi Çevki, çocuklara çevre konusunda mesajlar verdi. Programa Mustafa Münevver Olağaner İlkokulu, Sabri Katırcı İlkokulu ve Mollafenari ilkokulu öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Ördekli Kültür Merkezi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108