İstanbul depreme hazır değil

Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, Marmara, Çanakkale ve diğer bölgelerden deprem ve sarsıntı haberlerini alındığını belirterek, uzmanların sarsıntıların arttığını ifade ettiklerini hatırlattı.

09 Mart 2017 Perşembe 16:19
İstanbul depreme hazır değil

Beykent Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada İstanbul’da yaşayanların yüzde 96’sının depreme hazır olmadığının ortaya çıktığını belirten Sümer,

“İstanbul’daki evlerin yüzde 98’inde deprem ile ilgili ilk yardım çantası bulunmamaktadır. Binalarda yangın dedektörü mevcut değildir. Deprem ve yangına karşı planlar yapılmamıştır” dedi.

Sümer, İstanbul’da olası bir deprem durumunda yaşanacaklarla ilgili anket sonuçlarını ise şöyle açıkladı:

“10 yıl içinde İstanbul’da deprem yaşanacağını söyleyenlerin sayısı yüzde 92. Deprem konusunda eğitim gören İstanbulluların sayısı yüzde 14,6. Bugün İstanbul’da hasarlı olup depremde yıkılması beklenen binaların ancak yüzde 8,20’si geri dönüşüm projesine tabi olmuştur. Deprem her an gelebilir. Biz çevreciler olası bir depreme karşı halkı hazırlıklı olmaya ve yetkili kurumları da gereği için göreve davet ediyoruz.”

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
IstanbulDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108