Atık piller için işbirliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve İktisadi İşletmesi (TAP) organizasyonu ile 17 ilçe belediyesi ve ilgili kamu kurumları arasında atık pillerin doğaya verdiği zararların önüne geçmek için işbirliği toplantısı yapıldı.

04 Nisan 2017 Salı 09:51
Atık piller için işbirliği

Almira Otel’de yapılan toplantı atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneğinin Genel Sekreteri Neslihan Bahar Boyacılar’ın konuşması ile başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdür Vekili Yeşim Dedeoğlu, atık pillerin toplanması konusunda büyükşehir belediyelerine, ilçe belediyelere, lisanslı firmalara ve üreticilere düşen sorumluluklar hakkında bilgi verdi.

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını da anlatan Dedeoğlu, 2016 yılında 22 bin 970 kilogram atık pil toplandığını, 2015 yılına oranla atık pil toplama veriminin yaklaşık yüzde 65 arttığını, okullarda yapılan eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının etkili olduğunu vurguladı.

TAP Derneği Teknik ve Eğitim Uzmanı Savaş Arna; atık piller konusunda yurt çapında yaptıkları ve yapmayı düşündükleri projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirerek, atık pillerin çevre ve insan sağlığına etkileri, geri kazanımı ve bertarafı sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantı sonunda atık pil toplama veriminin arttırılmasına yönelik, ilçe belediyelerle koordinasyon çalışmalarının artarak devam ettirilmesine, her ilçe belediyesinden atık pil sorumlularının belirlenmesine ve TAP Derneğine bildirilmesine, yetkilendirilmiş kuruluşlarla protokolü bulunmayan Harmancık, Keles ve Büyükorhan ilçelerinin de protokol yapmasına, konuyla ilgili kampanya ve eğitim çalışmalarının devam ettirilmesi karar verildi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108