Bursa Setbaşı Camii

Bursa Setbaşı Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

18 Ocak 2017 Çarşamba 11:17
Bursa Setbaşı Camii
Setbaşı köprüsünün yanında. Yeşil'e giden caddenin başındadır. 1594 yılında Kazasker Kara Çelebizâde Hüsamettin tarafından yaptırıl­mıştır.

Mülkiyeli Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. Cami ve müştemilatına ait toplam alan 300 m2 olup, iç alanı 100 m2'dir. Duvarları tuğla ve moloz ta­şıyla örülmüş, üst kısmı ahşap kullanılarak kırma çatı ile örtülmüştür. 1654 ve 1813 yıllarında büyük ona­rımlardan geçmiştir.



1855 depreminde büyük hasar gören cami, 1863 yılında yeniden onarılmıştır. 19. yüzyıl mimari özelliklerini taşıyan yapı, diğer Bursa camilerinden farklı olarak uzun pencereler ile aydın­latılmaktadır.



Caminin önünde iki tarihi çınar ağacı ile bir şadırvan bulunur. Tek şerefeli, sivri külahlı bir minaresi vardır. Toplam cemaat kapasitesi 200 kişi olan camide, vakit namazlarında ortalama 100, cuma namazlarında 300, bayram namazlarında ise 400 ki­şi ibadet etmektedir. Caminin kadrolu bir imam-hatibi vardır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108