Bursa Müftüönü (İshakşah) Camii

Bursa Müftüönü (İshakşah) Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

19 Ocak 2017 Perşembe 17:23
Bursa Müftüönü (İshakşah) Camii
Namazgah semtinde. Kabakçı Sokak'ta bulunmaktadır. 1421 yılında. haz Şahoğlu İshak Şah tarafından yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. 6,80 x 6,80 metre iç ölçülerinde, kare planlı olan caminin girişinde 4 metre derinliğinde bir son ce­maat yeri bulunmaktadır. Kuzey bölümü, yol genişletmesi sırasında kesilmiştir. Mescidin üzeri kırma ça­tılı olup, ahşap malzeme ile örtülüdür. 1855 depremi sonrasında uzun yıllar harap ve kapalı kalan cami. 1950 yılında onarılıp ibadete açılmıştır.

Sık sık yapılan onarımlar nedeniyle özgünlüğünü yitirmiştir. Or-jinal olan mihrabı sade üslupla olup, yağlı boya ile boyanmıştır. Caminin kuzeybatısında bulunan mina­reye, son cemaat yerinde bulunan küçük bir kapıdan çıkılmakladır. Minare sekizgen kaideli olup üç sı­ra tuğla ve moloz taş örgülüdür. Üçgen yüzeyler yardımıyla silindirik gövdeye geçilmekle olup, gövde, petek ve sivri külahı tamamen sıvalıdır. Caminin toplam cemaat kapasitesi 160 kişidir. Yakiı namazlarında 35, cuma namazlarında 120 ve bayram namazlarında ise yaklaşık l60 kişi ibadet etmektedir. Camide bir müezzin-kayyım görev yapmaktadır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Son Güncelleme: 19.01.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108