Bursa Meydancık Camii

Bursa Meydancık Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

18 Ocak 2017 Çarşamba 11:24
Bursa Meydancık Camii
Meydancık Mahallesi Alancık Sokak'tadır. Fatih dö­neminde Kazzazoğlu Sole Mehmet Paşa tarafından, 1497 yılından önce yaptırılmıştır. Sole Mehmet Paşa, Bursa'da üç tane mescit yaptırmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir. 7,00 x 7,00 metre iç ölçülerinde kare planlı bir asıl ibadet alanı ile. 3.65 metre derinliğinde bir son cemaat yerinden oluşur.



Caminin girişi sivri kemerli olup. du­varları üç sıra tuğla, bir sıra kesme taş ile örülmüştür. Asıl ibadet alanının üzeri büyük bir kubbe ile, son cemaat yerinin üzeri ise tonoz ile örtülmüştür. Bir çok kez onarımdan geçen caminin batısındaki minare 191.3 yılındaki onarımda yenilenmiş olup tamirat kita­besi vardır.



Tuğla gövdeli ve tek şerefelidir. Caminin toplam cemaat kapasitesi 175 kişi olup, vakit namazlarında 50. cuma namazlarında 100 ve bayram namazlarında ise yaklaşık 150 kişi ibadet etmektedir. Camide bir imam-hatip görev yapmaktadır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108