Bursa Hoca Taşkın Camii

Bursa Hoca Taşkın Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

17 Ocak 2017 Salı 00:00
Bursa Hoca Taşkın Camii
Yeşil ile Emirsultan arasındaki yolun hemen altında, Hoca Taşkın Sokağı'ndadır. Fatih döneminde Taşkın Sufî adlı bir kişi tarafından yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. Hoca Taşkın 15. yüzyılda yaşamış Sultanönirnde (Eskişehir) doğ­muştur. Eğitimini tamamladıktan sonra Bursa'ya gelerek Molla Hüs-rev'in hizmetine girmiş, ondan ders almış, daha sonra tasavvuf yolu­nu seçmiş ve Taşkın Sufi ün bulmuştur.



H.Bayezıt döneminde (1481-1512) vefat etmiş ve günümüzde adıyla anılan semtteki mescidin na­ziresine gömülmüştür. 9,20 x 10,30 metre iç ölçülerinde kare planlı olan mescidin giriş bölümünde, 3,60 metre derinliğinde bir son ce­maat yeri vardır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Son Güncelleme: 17.01.2017 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108