Bursa Hacı Sevindik Camii

Bursa Hacı Sevindik Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

18 Ocak 2017 Çarşamba 16:17
Bursa Hacı Sevindik Camii
Meydancık Mahallesi Sevindik Sokak'ta bulunan cami, Fatih döneminde. Başçı Hoca/Hacı Sevindik adlı bir tüccar tarafından yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir. 6,50 x 6,50 metre iç ölçülerde, kare planlı olan mescidin üst kısmı kırma çatı ile örtülüdür. İç ve dış duvarları kaba bir sıva ile kapatılmıştır. Mescide do­ğu yönündeki bir kapıdan girilmekledir. 1987 yılı­na kadar cuma ve bayram namazları kılınmayan mescitte sadece vakit namazları kılınmakta idi.



Da­ha sonra mihrap, minber ve minare yaptırılarak cu­ma ve bayram namazlarının kılınması sağlanmıştır. Bugün tuğla gövdeli, tek şeref eli. kısa bir minaresi bulunmaktadır. Caminin toplam cemaat kapasitesi 50 kişi olup. vakit namazlarında 10. cuma namazlarında 70 ve bayram namazlarında da yine yaklaşık 70 kişi iba­det etmektedir. Caminin bir imam-hatip kadrosu bulunmaktadır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108