Bursa Davutkadı Eski Camii

Bursa Davutkadı Eski Camii yapılışı, tarihi, ustası, korunması ve diğer bilgiler hakkında bu yazımızı okuyarak bilgi alabilirsiniz.

20 Ocak 2017 Cuma 19:59
Bursa Davutkadı Eski Camii
Davutkadı Mahallesinde bulunan bugünkü cami­nin doğusundaki ev, asıl caminin bulunduğu yer olup, sonradan yıkılmış ve yerine ev yapılmıştır. Şim­diki cami ise 1517 yılında Hacı Emin adlı bir kişi ta­rafından, Davut Kadı adına yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne aittir. Zamanla harap olan yapı 1885 yılında Emine Hanım tarafından yeniden inşa ettirilmiştir.



Ahşap ta­vanlı, çatısı kiremitle örtülü camiye, 1953 yılında yapılan onarımda betonarme bir son cemaat yeri ve mahfil eklenmiştir. 2003 tarihinde caminin yan tarafına bir mekan daha ilave edilmiştir.



Bir adet tek şe­refeli minaresi ile bir tane dükkanı, Kur'an kursu ve iki adet lojmanı bulunmaktadır. Toplam cemaat kapasitesi 500 kişi olan caminin, vakit namazlarındaki ortalama cemaat sayısı 50'dir. Bu sayı cuma namazlarında 400, bayram namazlarında ise 800 olarak değişir. Caminin kadrolu bir imam-hatibi ve müezzin-kayyımı vardır.

YILDIRIM KAYMAKAMLIĞI

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108