Zararlılarla Mücadele Tam Gaz Devam Ediyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede 50 bin sivrisinek üreme kaynağında etkin olarak devam ettirilen sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları, kış döneminde hız kesmeden devam ediyor.

04 Aralık 2017 Pazartesi 16:17
Zararlılarla Mücadele Tam Gaz Devam Ediyor

Halk sağlığına yönelik en önemli çalışmalardan biri olan sinek ve haşerelerle mücadeleyi 50 bin üreme alanında 15 günde bir periyodik olarak yapılan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kış dönemi ilaçlama çalışmaları da hız kesmeden devam ettiriyor. 

Sağlık Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ilaçlama çalışmaları kapsamında, çam ağaçlarında görülen çam kese tırtılı zararlısına karşı mücadele devam ediliyor. 

Özellikle halkın yoğun olarak kullandığı parklar, okul bahçeleri, cami avluları, mezarlıklar ve benzeri alanlardaki çam ağaçları larvasit ilaçlarla ilaçlanıyor. 

Bursa merkez ve 17 ilçede 10 Mist Blower ilaçlama makinası ve 20 ilaçlama personeli ile çam ağaçları, tırtılın yaşam döngüsü dikkate alınarak sene boyunca koruma altına alınıyor.

BBB

banner119
Son Güncelleme: 05.12.2017 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108