Yıldırım Belediyesi KOSGEB İş Birliğiyle Düzenlediği Girişimcilik Eğitimleri Devam Ediyor

Yıldırım’daki girişimciliğin çoğalması ve başarılı işletmelerin yaygınlaştırılması için Yıldırım Belediyesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile imzaladığı protokol kapsamında yaptığı uygulamalı eğitimler devam ediyor. 

03 Aralık 2017 Pazar 15:20
Yıldırım Belediyesi KOSGEB İş Birliğiyle Düzenlediği Girişimcilik Eğitimleri Devam Ediyor

Yıldırım Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan 2017-2018 sene 1. Dönem eğitimlerinde kursiyerleri ziyaret yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her biri yeni ekmek kapısı kurma idealiyle kurslara katılan vatandaşlara destek oldu. 

Yapılan ziyarette Başkan Edebali’ye AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş eşlik etti. 

2016-2017 eğitim senesinde uygulamalı girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alan 89 girişimci adayın yanı sıra 2017-2018 senenin ilk döneminde de 30 girişimci adayı sertifikalarını almaya hak kazandı.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

18-21 Aralık 2017 ve 15-18 Ocak 2018’de yapılacak 2. ve 3. dönem eğitim kayıtları gösterilen yoğun ilgi sebebiyle şimdiden tamamlandı. 

Uzman eğitmenler tarafından girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, işletme türleri, işletme kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan ve iş modeli ile iş planına yönelik atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği uygulamalı eğitimler girişimci adaylarına aktarılıyor. Sertifika almaya hak kazanan girişimci adayları, projelendirdikleri iş fikirlerinin yapılan değerlendirmeler sonucunda uygun görülmesi durumunda KOSGEB hibelerinden faydalanabiliyor.

EKONOMİK KALKINMA VURGUSU

Yıldırım Belediyesi’nin hizmet sağlayıcılığı görevini üstlendiği proje kapsamında girişimcilere verilen eğitim önemine değinen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde kendi iş fikirlerini hayata geçirecek vatandaşlarımızın üretime dahil olmasıyla birlikte bölge ve ülke ekonomisinde önemli bir kalkınmanın oluşacağına inancımız tam. 

KOSGEB ile birlikte verdiğimiz eğitimler girişimcilerimize başarının yolunu gösterecek.

Bayan girişimcilerin de ekonomik hayatta pay sahibi olması için destekleyici faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Edebali, “Öncelikli hizmet gruplarımız arasında yer alan bayanların yaşamını kolaylaştırmak adına birçok projeye imza atıyoruz. 

İş yeri açılmasını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirdik. Bayanlar üretime dahil olması için kooperatif kurduk. İlçemizde bayan işveren sayısını çoğaltmak için çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz.

YETER Kİ İNANALIM

Her alanda olduğu gibi bu konuda başarılı olmanın yolu inanmaktan ve gayret etmekten geçtiğini söyleyen Başkan Edebali, “Üretime ve istihdama dahil olacak yeni işletmelerimizle ekonomisi güçlü, refah seviyesi yükselmiş bir şehir konumuna geleceğiz. 

Hiçbir yükseklik insanlar için erişilemeyecek kadar yüksek değildir. Yeter ki inanalım. Zihnimizde kurduğumuz barajlarla imkânsızlığı hayatımızın her alanına yayıyoruz. Oysa büyük iş adamları ve iş kadınları hayat hikâyelerini öğrendiğimizde bir fikirle başlangıcı gerçekleştirdikleri görüyoruz. 

Bir çaba, bir gayret ve bir adım olursa tahmin edilemeyecek kadar önemli kapılar açılacaktır. Kursta gösterilen gayretlerin ileride önemli kapılar açacağına inanıyorum, tüm girişimi adaylarımıza başarılar diliyorum.

YILDIRIM BLD

banner119
Son Güncelleme: 05.12.2017 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108