Üniversite'li Gençlerden Örnek Proje: Tek Umudumuz; Çocuklar Gülsün

Geçtiğimiz günlerde sevgiyi gülümsemeyi ve umudu aşılamayı kendilerine amaç edinmiş Üniversiteli kardeşlerimiz bir projeye imza attılar.

09 Mart 2017 Perşembe 15:07
Üniversite'li Gençlerden Örnek Proje: Tek Umudumuz; Çocuklar Gülsün

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nden Bilim Elçilerinin  ve gerek sosyal medya gerek güncel  hayatta birbirlerinden haberdar olmuş, DOST MECLİSİ adı altında oluşturdukları grup sayesinde gönül birliği sağlayan 25 Üniversiteli arkadaşın katılımıyla Orhaneli’deki Köy Okullarına bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Yörem insanın her zaman ki sıcaklığıyla başlayan  bu sosyal etkinlikte Üniversiteli arkadaşlara kahvaltı ikramında bulunuldu. Orhaneli Milli Eğitim Şube Müdürü iştirakiyle kahvaltı yapıldı.

Merkez Akalan ve Çöreler Köyü’nde eğitim görenküçük öğrencilerin Bilim ve Teknoloji kapsamında bilgilerini artırmak ve tazelemek amacıyla deneyler,soru alışverişi yapıldı.

Günlük zaman diliminde süre  zarfının dar olması sebebiyle 3 deney gösterimi uygulamalı şekilde gerçekleştirildi. “Gök Taşları” “Çelik Sıvı” ve “Model Araba” deneylerini çocuklarda meraklı bir şekilde  izleyerek yapmaya çalıştılar.

Daha sonra gittikleri okullara kendi el emekleriyle yapmış oldukları oyunları ve şişirdikleri balonları çocuklara hediye ettiler. Amaç edindikleri tek şey  çocukların  mutluluğu olduğunu  söyleyen üniversiteli arkadaşlar;şehir merkezinden uzak yaşayan öğrencilere hem rol model hemde gönül sıcaklığını aktarmak  ve sevgiyi aşılamak  üzere  çıkılan bu yolda projelerine devam edeceklerini belirttiler.

KİMDİR DOST MECLİSİ?

Birbirleriyle arkadaşlık kardeşlik çerçevesinde buluşarak gönül birliği elde ettikleri, çoğunluğu Uludağ Üniversitesi olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde Üniversite okuyan, memleketi Bursa ve diğer illerden olmak üzere arkadaşların kurdukları bir gruptur.

Bu grupta sosyal projelere yöneleceklerini, başta yarının bireyleri olacak çocukların gelişimini sağlayacak etkinlikler düzenleyeceklerini bildiren üniversiteli kardeşlerimizin TEK UMUDU; ÇOCUKLAR GÜLSÜN. Amaçları Yarına mutlulukla umutla bakan ve sinesinde insan sevgisinin hiç  eksilmediği yetişen  nesli bu güzel ülkemize kazandırmak.

ÇOCUKLAR  GÜLERSE DÜNYA GÜLER...

banner119
Son Güncelleme: 09.03.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108