Ünisporfest’te Ödüller Sahiplerini Buldu

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ÜniSporFest, Görükle Spor Parkı’nda yapılan ödül töreni ve Feridun Düzağaç konseriyle sona erdi. 

04 Aralık 2017 Pazartesi 12:18
Ünisporfest’te Ödüller Sahiplerini Buldu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, organizasyona katılmamaları için öğrencilere baskı yapan üniversite yönetimine sert tepki gösterdi.

Bursa’da üniversite öğrencileri ÜniSporFest’te 5 gün boyunca sporla iç içe yaşadı. 29-Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Görükle Spor Parkı’nda yapılan ÜniSporFest, 700 öğrenciyi sporla buluşturdu. 

9 ayrı branşta müsabakaların yaptığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

Öğrencilerin dereceye girmek için mücadele ettiği 5 günün sonunda ödüller, Görükle Spor Parkı’nda  yapılan törende sahiplerini buldu. 

ÜniSporFest’tin kapanış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyılıdz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ve Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri katıldı.

Festivalin gençlerle omuz omuza hazırlanan bir etkinlik olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkan Mustafa Bozbey, “İşte bu nedenle, bu sene ikincisini yaptığımız ÜniSporFest, uzun seneler devam edecek, Nilüfer’in markalarından biri olacaktır.

Bu etkinlikle, üniversite öğrencilerini sporla buluşturuyoruz. Fakat en önemlisi, birlik ve beraberliğin son derece önem taşıdığı, güç birliğinin ön planda olması gerektiği şu günlerde aramızdaki kaynaşma ve dostluğu da pekiştiriyoruz.

ÜniSporFest’te, farklı branşlarda 700’ü aşkın sporcunun mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Bozbey, “Sporun birleştirici gücüyle şenlik havasında mücadele ettiniz. 

Her akşam Görükle Spor Parkımız, çeşitli müzik gruplarının performanslarına ev sahipliği yaptı. 

Bir sonraki buluşmaya hem belediye olarak, hem de sizlerin önerileriyle çok daha renkli hazırlanacağımıza inanıyorum. 

Kentimizdeki üniversite öğrencilerini kucaklayan bu etkinliğe katılan, yarışan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BOZBEY’DEN ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE SERT TEPKİ

Öğrencilere organizasyona verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, karşılaşılan engellere de dikkat çekti. 

Bozbey şöyle konuştu: “Üniversitenin mevcut yönetimiyle bir türlü yıldızımız barışmıyor. Önce içerde çorba dağıtıyorduk dışarı attılar. 

Spor sahası, kültür merkezi vardı ‘Kullanamazsınız’ dediler. Biz yine bu bölgede üniversitede elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. 

70 bin civarında öğrenci var bu üniversitede. Çoğu öğrenci Nilüfer’de kalıyor ve biz onlar misafir olarak değil, Nilüferli olarak görüyoruz. 

Öğrenci topluluklarımız var. Onlarla bir araya gelerek sorunlarına kulak veriyoruz. Onlar özveriyle çalışıyor. 

Kimse topluluk başkanlarını arayarak ‘ÜniSporFest’e katılamazsınız, katılmamalısınız’ diyemez. Bunu tehdit olarak öğrencilere söyleyemez. 

Bu yönetici eğitimciyse onun eğitimini sorgularım. Öğrenciyi tehdit edemezsin. İster katılır, ister katılmaz. İnanıyorum seneye yine hep beraber büyük katılımla yapacağız.

Törende konuşan Festival Koordinatörü Sena Özsipici de Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmalardan sonra ödüller sahiplerini buldu. Futbolda Kalıp Saint Germen, basketbolda Görükle İdmanYurdu, voleybol karmada Saksaklar, voleybol erkeklerde Veterinerlik, voleybol bayanlarda Siyam Der, plaj voleybolunda Yavaşlar, kadınlar kort tenisi branşında Sibel Yıldız, erkekler kort tenisinde Mümin Yılmaz, dart branşında Kaan Çoban, masa tenisinde Akın Erbek, badmintonda Cihan Atlı birinci olarak madalya ve kupa almaya hak kazandı. 

Etkinlik sonunda yapılan özel çekilişte de talihli öğrenciler Nilüfer Havacılık Tesisleri’nde uçuş hakkı kazandı.

FİNALDE DÜZAĞAÇ COŞKUSU

Ödül töreninden sonra müziğinin sevilen ismi Feridun Düzağaç sahne aldı. 

Ünlü sanatçının söylediği şarkılara eşlik eden öğrenciler, iki saat süren konserde keyifli anlar yaşadı.

NİLÜFER BLD

banner119
Son Güncelleme: 05.12.2017 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108