İftar bereketi Cumhuriyet Caddesi`nde yaşandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelirken, bu kez Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen iftarda, orucunu yaklaşık 15 bin kişiyle birlikte açtı. Başkan Recep Altepe, Bursa’nın tarihi çarşılarının artık evrensel değer olduğunu hatırlatarak, çarşıların canlanmasının şehri de canlı tutacağını söyledi.

23 Haziran 2017 Cuma 15:34
İftar bereketi Cumhuriyet Caddesi`nde yaşandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede orucunu açarak, 11 ayın sultanı Ramazan’ın dayanışma ruhunu vatandaşlarla paylaştı. Batum’da gerçekleştirilen iftarla da sınırları aşan örnek bir uygulamaya imzasını atan Başkan Altepe, bu kez Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliğiyle bu yıl 5.’si düzenlenen iftarda, esnaf ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 15 bin kişi ile birlikte orucunu açtı.

Bursa’nın kalbinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatılmasının ardından tramvay ile renklenen Cumhuriyet Caddesi, cadde esnafının ve vatandaşların yoğun katılım sağladığı anlamlı iftarda, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini de gözler önüne serdi. İftar nedeniyle cadde boydan boya masalarla döşenirken, alışveriş için çarşıya çıkan vatandaşlar da iftar saatinde Cumhuriyet Caddesi’ndeki gönül sofralarında yerini aldı.

“Esnaf iftarı geleneksel hale geldi”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da Ramazan ayının en güzel şekilde yaşandığını söyleyerek, “Ramazan’ın güzel buluşmalarından biri çarşımızda gerçekleşiyor. Çarşı esnafımızla birlikte, bayrama iki gün kala, halkımızın bayram alışverişine çıktığı bu yoğun günlerde, eskiden esnafın gerçekleştirdiği iftar buluşmalarını, bizler de 5 yıldır geleneksel hale getirdik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladığı günlerde hemen başlanan çalışmalarla Cumhuriyet Caddesi’nin bir etkinlik caddesine dönüştüğünü hatırlatan Başkan Altepe, “Burada çok güzel bir tablo var, 15 kişiyle birlikte iftar yapıyoruz. Bursa’ya ve tarihi çarşımıza yakışır güzel bir iftar oldu. Çarşı her zaman bizim için önemli” diye konuştu.

“Çarşı canlanırsa şehir canlanır”

Başkan Altepe, şehir ne kadar büyürse büyürsün, Bursa’nın kalbinin, tarihi çarşılar olduğunu belirterek, “Çarşı canlanırsa şehir canlanır, çarşı çökerse şehir çöker. Onun için çarşılarımız canlanmaya devam edecek” dedi. Başkan Altepe, Tuzpazarı pazaryerinden Uzun Çarşı çatı kaplamasına kadar çarşıda pek çok alanda yapılan çalışmaları anlatarak, “Çarşımız, önemli bir cazibe merkezi haline geldi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Artık çarşımız, bir evrensel değer, bir dünya mirası. Şimdiden sonra da Bursa’mıza ve çarşımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çarşı güzelleşmeye devam ediyor, yeter ki bizler de üzerimize düşeni yapalım” şeklinde konuştu.

Çarşıların örnek olması için herkese görev düştüğünü vurgulayan Başkan Altepe, Bursa’nın yerelde her alanda öncü olduğuna da değindi.

“Şehrimize de kültürümüze de sahip çıkıyoruz”

Bursa’nın yaşanabilir kentler sıralamasında yükselişte olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bizler şanslıyız, böyle güzel bir şehirde yaşıyoruz, böyle güzel bir milletin, ecdadın torunlarıyız. Şehrimize de kültürümüze de sahip çıkıyoruz. Bu sofralar, 17 ilçemizde de, Üsküp Çarşısı’nda da, Bosna’da da, Batman’da da, Ankara’da da, Batum’da da kuruldu” dedi.

Başkan Altepe, Bursa’da Ramazan Bayramı heyecanının yaşandığını söyleyerek, “Ramazan Bayramı’mız şimdiden hayırlı olsun. Tüm Bursalı hemşehrilerimiz ve tüm dostlarımızla birlikte, neşe ve mutluluk içinde geçecek güzel bir Ramazan Bayramı diliyorum” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajları

Bursa Valisi İzzettin Küçük de huzurlu bir Ramazan ayı geçirildiğini ifade ederek, “Bursa, bağrında yaşayan insanları yücelten, aş, iş, ekmek veren, onları güçlendiren bir şehirdir. Bu şehir kim geldiyse bağrına basmış, sevgiyle yanında tutmuş bir şehirdir. Bugün de 15 bine yakın değerli hemşehrimizle bir araya geldik. Birlikteliğimiz çok önemlidir. Birbirimize omuz vermek, iyi niyet ve sevgi beslemektir. Bu sofraların manası budur. Beraberliğimiz, birbirimize olan sevgimiz bu sofralarda asıl paylaşılan şeydir. Bu birliktelik, sevgi, birbirimize olan inanç, pek çok sorunu aşmamıza neden olmuştur ve bundan sonra bizi daha güçlü kılacak olan şey de budur. Esnaflarımız, çarşımız bizim şehrimizin merkezidir, ana kalbidir, atardamarıdır. Şehir, ahlak, kültür ve değerlerimiz olarak buradan beslenir. Esnaf kardeşlerim çok kıymetli insanlardır. Bu kültürü ve değeri uzun zamandır yaşattıkları için tebrik ediyorum” diyerek Bursalıların bayramını da kutladı.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise Ankara’da yoğun bir çalışma temposu geçirildiğini anlatarak, “Biz belki Ankara’dayız ama gözümüz kulağımız hep ilimizde, sizlerle birlikte. Daha ne kadar faydalı olabiliriz gayreti içerisindeyiz. Burada birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu görmek beni çok mutlu ediyor” dedi.

Esnaftan Başkan Altepe’ye teşekkür

CUMSİAD Başkanı Erkan Öncel de Cumhuriyet Caddesi Ramazan iftarlarının, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin desteğiyle CUMSİAD tarafından geleneksel hale geldiğini ve bu yıl 5.’sinin gerçekleştirildiğini söyledi. İftarların gerçekleşmesinde emeği olan Başkan Altepe’ye teşekkür eden Öncel, Ramazan ayının önemine de değinerek, manevi ayın bereketinin çarşılara yansıması dileğinde bulundu. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin önemine vurgu yapan Öncel, geleneksel alışveriş ruhunun her daim canlı tutulmasının, çarşılara hak ettiği değerin verilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi. Öncel, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimleri her zaman yanlarında hissettiklerini de sözlerine ekledi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım ise çarşılardaki iftar geleneğinin, ahi kültüründen geldiğini hatırlattı. Ahiliğin kardeşlik dostluk, birlik ve beraberliği içerdiğini söyleyen Özyıldırım, bu yıl 15 bin kişiyle yapılan iftar programının mutluluğunu yaşadığını belirterek, Cumhuriyet Caddesi’ndeki iftarın geleneksel hale getirilmesinden dolayı Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti. Başkan Altepe, konuşmaların ardından iftara katılan vatandaşlarla da bol bol sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108