Cemal Nadir Güler sergiyle anılıyor

‘Ölümünün 70. Yıl Dönümünde Cemal Nadir Güler Sergisi’, 27 Şubat Pazartesi günü Bursa Kent Müzesi’nde izlenime açılacak.

24 Şubat 2017 Cuma 15:44
Cemal Nadir Güler sergiyle anılıyor

Bursa’nın yetiştirdiği değerli sanatçılardan Cemal Nadir Güler, ölümünün 70. yıl dönümünde özel bir sergiyle anılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Müzesi koordinatörlüğünde, İlhan Özer’in editörlüğünde hazırlanan sergide, sanatçının hayatı, sanatı ve eserlerinden örnekler yer alıyor.

Bursa’da 1902’de doğan sanatçı, 45 yıl süren kısa ömründe sayısız çalışmalar gerçekleştirmiş ve Türk karikatür sanatının gelişmesinde öncülük eden sanatçılar arasında yer almıştır. Bursa’da bir caddeye adı verilen ve anıtı yapılan Cemal Nadir Güler, yıllar sonra ilk kez kapsamlı bir sergi ile Bursa Kent Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Fotoğraflarla sanatçının yaşamından kesitlerin yer aldığı sergide, Güler’in ilk karikatüründen ölümüne kadar geçen süreçte yer alan önemli çalışmaları da dönemin ünlü yazar ve sanat eleştirmenlerinin değerlendirmeleriyle sunuluyor. Sergi, 27 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’de Bursa Kent Müzesi’nde izlenime açılacak.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108