Bursa'da Trafik Zabıtasından Motorize Denetim

Raylı ve telli sistem, yeni yol, köprü ve kavşak gibi fiziki yatırımlarla kent içi trafiğe nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle ana güzergahlarda trafiğin disipline edilmesi ve akışın hızlandırılması için motorize trafik zabıtalarını devreye soktu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep, şuanda 5 motosikletli zabıtanın Kestel Görükle arasındaki ana güzergahta sürekli devriye halinde olacağını alınacak 15 yeni motosikletle sayının kısa zamanda 20’ye ulaşacağını söyledi.

07 Ekim 2017 Cumartesi 18:02
Bursa'da Trafik Zabıtasından Motorize Denetim

Bursa’nın her alanda ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle raylı sistem, şehir içi teleferik hatları, köprü ve kavşak, yeni yollar ve yol genişletme çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, seyir halindeki trafiğin disiplin altına alınması amacıyla denetim çalışmalarına da ağırlık veriyor. Vali İzzettin Küçük başkanlığında yapılan trafikle ilgili toplantıda, kent içi trafiğin düzene girmesi noktasında gerekli desteği sağlamaya söz verdiklerini ve emniyete ilave 10 adet tam donanımlı motosiklet alacaklarını dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak denetim noktasında da aktif görev alacaklarını vurguladı. Bu amaçla yeni alınan 5 motosikletle motorize trafik zabıtasını hizmete aldıklarını ifade eden Başkan Altepe, trafik zabıtasının, trafik polisleri ile koordine içinde çalışacağını kaydetti.

Trafik disipline edilecek

Kent içi trafiğin rahatlatılmasını öncelikli konu olarak ele aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, viyadük, kavşak, yeni yollar, raylı sistem ve şehir içi teleferik hatları gibi yatırımlarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Bir taraftan fiziki yatırımlar sürerken, diğer taraftan da şehir içi trafiğin disiplin altına alınması için denetim çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “Trafik zabıtamızı güçlendiriyoruz. Bu amaçla aldığımız 5 motosikletle zabıta ekiplerimiz ana güzergah olan Kestel ile Görükle arasında İzmir – Ankara yolu üzerinde sürekli devriye halinde olacak. Ekiplerimiz trafikte akışkanlığın sağlanması, sürücülerin kurallara uyması ve trafiği tehlikeye düşürecek unsurların ortadan kaldırılması için göreve yapacak. İlave 15 motosiklet alımı daha yapacağız ve 20 motosikletli ekibimiz bu bölgelerde denetim yapacak” dedi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108