Bursa'da O İlçeye 225 Dönümlük Park Yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin kentin ‘Yeşil Bursa’ kimliğine değer katacak projelerinden biri olan ‘Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri’nde çalışmalar devam ediyor. Bölgede inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaklaşık 225 dönümlük alanda bulunan ‘Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri’nin Yıldırım İlçesi’ne nefes aldıracak bir çalışma olduğunu söyledi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 18:21
Bursa'da O İlçeye 225 Dönümlük Park Yapılıyor

Bursa’daki yeşil alan oranının artması amacıyla çevre odaklı yatırımlara özellikle önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmaları devam eden ‘Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte yaptığı incelemede, “Bursa’nın gerçek anlamda ‘Yeşil Bursa’ kimliğine kavuşabilmesi adına önemli adımlardan bir tanesi olan ‘Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri’, 225 dönümlük bir alan üzerinde yapılıyor” dedi.

Çalışmalar tamamlandığında bölgede ciddi bir toparlanma olacağını belirten Başkan Aktaş, “2017 Eylül’de başladığımız ve 2019 yılı Eylül ayında bitirmeyi hedeflediğimiz bu çalışma, Kültürpark, Mihraplı, Hüdavendigar Parkı ve Botanik Park gibi vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte rahatça vakit geçirebileceği ve gençlerin de sportif faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir park olacak” diye konuştu.


 
Bölgeye nefes aldıracak

Başkan Aktaş, yaklaşık 225 dönümlük bir alanda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında park içerisinde planlanan imalatları anlatarak, “Burada kapalı yüzme havuzu, 2500 m2 taban alanı olan engelli yüzme havuzu, güreş salonları, kafeterya alanlarını içeren bina, 1900 metrekare taban alanlı tribün olacak. 2 adet nizami futbol sahası var ki burada BAL ligi ve 3. Lig maçlarının oynanmasını da arzu ediyoruz, ona dair bir çalışma yapacağız” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 11 bin metrekarelik gölet alanı, seyir terası, 17 bin metrekarelik çocuk oyun ve aktivite alanları ile 9 bin metrekarelik tematik parkın da yer alacağını anlatan Başkan Aktaş, “2500 metrelik park duvarı, kafeterya binası, mescit ve bebek bakım üniteleri ile diğer müştemilat binaları, 300 araçlık otopark, yaklaşık 6 bin metre yürüyüş yolu ile yaklaşık 10 bin metrekarelik piknik alanları da bulunacak” dedi.

Tamamı yaklaşık 2 yılda bitmesi planlanan parkın bir kısmının 2018 yılı içerisinde kullanıma açılacağını da ifade eden Başkan Aktaş, “Yaklaşık 32 milyon TL’lik bir proje… Park kendi değerinin yanı sıra beraberinde bölgedeki değişim ve dönüşümü de hızlandıracak bir park olacak” diyerek Yıldırım’a hitap edecek önemli bir hizmetin heyecanı yaşadığını söyledi.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108