Evlendirme Vaadi Yaparak Yaşlı Adamı Dolandırdı

Bursa'da bir şahıs, yaşlı adamı evlendirme vaadiyle dolandırdığı için gözaltına alındı. Merkez Yıldırım ilçesinde M.F.A (74), eşinin vefat etmesinden sonra evlenmek için komşularından yardım istedi.

17 Ağustos 2017 Perşembe 21:41
Evlendirme Vaadi Yaparak Yaşlı Adamı Dolandırdı

Olayı duyan Mehmet Ali Ö. (44), yaşlı adamın Yıldırım ilçesindeki iş yerine gitti. Mehmet Ali Ö, M.F.A'ya, kendisini Azerbeycan'da yaşayan ve dul olan kayınvalidesiyle evlendirebileceğini söyledi. 

Yaşlı adam teklifi kabul etti, Mehmet Ali Ö, "kayınvalidesini Türkiye'ye getireceği" gerekçesiyle zaman zaman M.F.A'dan farklı miktarlarda para istedi.

Mehmet Ali Ö'nün bu şekilde M.F.A'dan almış olduğu para 22 bin lirayı buldu.

M.F.A, son alarak Mehmet Ali Ö'nün kendisinden aldığı kredi kartıyla çok harcama yaptığını fark edince dolandırıldığını anladı ve durumu hemen polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, M.F.A. ile iş birliği yaparak ondan zanlıyı iş yerine davet etmesini istedi. 

Yaşlı adamın daveti üzerine Yıldırım ilçesindeki iş yerine gelen Mehmet Ali Ö. polis tarafından gözaltına alındı.

Yaşlı adamı kayınvalidesiyle evlendireceği bahanesiyle dolandıran zanlının hiç evlilik yapmadığı anlaşıldı. 

Şüphelinin daha evvel de telefon dolandırıcılığı suçundan tutuklandığı, kısa zaman evvel tahliye olduğu söylendi.

Şüpheli emniyette yapılan işlemlerden sonra adliyeye gönderildi.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108