Bursalı İzciler Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi Gördü

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çelebi Gençlik Dernekleri Federasyonu izcilerine Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi çalışanlar tarafından ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi. 

18 Ağustos 2017 Cuma 16:31
Bursalı İzciler Ağız Ve Diş Sağlığı Eğitimi Gördü

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene Yiğitali köyünde yapılan Gençlik İzci Kampı'nı ziyaret eden Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dr. Lütfi Çiftçi, 100 izciye doğru diş fırçalama teknikleri konusunda uygulamalı olarak bilgi verdi.

Bir haftalık kamp süresini doğayla baş başa kalan, bisiklet, atıcılık, at binme gibi etkinlik yaparak geçiren izcilere verilen eğitimde, çene modeli üzerinde doğru ağız fırçalama teknikleri anlatılırken, ağız ve diş sağlığıyla ilgili sorunlar olduğunda başvurmaları gereken hastaneler hakkında bilgilendirme yapıldı.

İzcilere günde en az iki defa ve iki dakika diş fırçalamaları konusunda uyarıda bulundu Çiftçi, etkili bir temizlik için fırçalamanın diş etinden dişe doğru ve her dişe en az 10 fırça darbesi gelecek şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Çiftçi, izcilere dişlerin çiğneme yüzeylerin de fırçalanması gerektiği söyleyerek, ''Her sene olduğu gibi bu senede izci kampına gelerek çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verdik. Ağız sistemlerini tanıttık. Doğru diş fırçalama tekniklerini anlattık. Bir saat süren eğitimi izcilerimiz büyük bir ilgi ve dikkatle dinledi. Çocuklarımız mutlu oldu. Onların sorularını cevapladık. Biz bu tür eğitimlere devam etmiş olacağız.

Eğitimden sonra diş taraması yapılan izcilere, kişisel bakım ürünlerin yer aldığı diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

AA

banner119
Son Güncelleme: 18.08.2017 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108