Bursa'da Meşrubat Fabrikasında Grev Yapılmaya Başlandı

Bursa'da faaliyet halinde olan bir meşrubat firması iki fabrikasında, toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmazlıkla neticelenmesi üzerine Tekgıda-İş Sendikası üyesi işçiler grev yapmaya başladı.

17 Ağustos 2017 Perşembe 12:30
Bursa'da Meşrubat Fabrikasında Grev Yapılmaya Başlandı

Fabrika önünde toplanan işçiler, "Bu iş yerinde grev vardır" yazılı pankart açarak, grev yapmaya başladı. Sendikanın Bursa Şube Başkanı Zeki Ertürk, yapmış olduğu açıklamada, işverenle yaklaşık 6 aydır toplu iş sözleşmesi müzakerelerini sürdürdüklerini fakat netice alamadıklarını açıkladı.

Bu zaman zarfında işverenin olumlu adım atmadığını savunan Ertürk, İşverenden zam teklifi yapılmadı. Biz de bu durumu kabul edemeyeceğimizi beyan ettik. Son aşama grev yapmaya karar verdik. 

Firmanın 2 fabrikasında 290 işçi grevde. Bu grev, tüm emekçilere hayırlı uğurlu olsun.

Ertürk, işverenle müzakereye açık olduklarını, grevdeyken görüşmelerin olabileceğini sözlerine ekledi.

AA

banner119
Son Güncelleme: 17.08.2017 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108