Anne Sütü İle Beslenmenin Faydaları Zararları

Bütün anne adaylarının ve annelerin en çok merak ettiği konulardan olan anne sütünün faydaları ve zararları hakkında detaylı bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

08 Ağustos 2017 Salı 04:08
Anne Sütü İle Beslenmenin Faydaları Zararları

Özellikle büyük şehirlerde, son yıllarda çok az kimse çocuğunu anne sütüyle beslemektedir. Bunun en büyük sebebi suni beslemenin kolay ve garantili oluşudur. Bir başka sebepte moda oluşudur. Eğer bir toplumdaki kadınların çoğu çocuklarını suni olarak besliyorlarsa, yeni annelerde bu duruma ayak uydurmak isteyeceklerdir.

Suni besleme daha mı kolaydır ? İki bakımdan evet. Bir kere anne eve bağlanmamaktadır. Bir de, bebeğin ne kdar emdiği konusunda tereddüde mahal kalmamaktadır.

Bazı anneler, memelerinin bozulacağı korkusuyla bebeklerini emzirmek istemezler. Ama şu da var ki, emziriyorsunuz diye çok fazla yemek zorunda değilsiniz. Bebek emziren bir annenin sıhhatinin bozulmaması için, normal bir insandan biraz fazla yemesi yeterlidir. Normal kilosunun artmasına ise hiç ihtiyaç yoktur.  Emzirmenin göğüslerin biçimi üzerindeki etkisine gelince, istisnalar hariç, devamlı bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Bir kaç çocuk emzirdikten sonra göğüsleri dümdüz olan kadınlar bilirim ama bu, tedbir almadıkları için olmuştur. İki şeyin buna çok tesiri vardır. Anne, yalnız emzikliyken değil, göğüsleri büyümeye başladığı hamilelik sırasında da iyi bir sütyen giyerse, hiç bir değişiklik olmaz. Bir de ne hamilelik, ne de emziklilik fazla şişmanlamamak lazımdır. Unutmayın ki, göğüsler şişmanlamaktan da sarkar.

Bazı kadınlar da sebepsiz yere, çocuklarını emzirmek istemezler. Bunlar, emzirmeyi denemeli midirler ? Sanırım ki hayır.  Emzirmeye karşı duydukları nefret içlerinden gelmektedir. Bu, anne ile çocuk arasındaki münasebetleri bozarak iyilikten çok kötülüğe sebep olabilir.

Ya, çalışmak zorunda olduğu için emzirmek istemeyen kadına ne demeli ? Bu sorunun cevabı, annenin günün hangi saatlerinde çalıştığına ve doğumdan ne kadar sonra işine dönmesi gerektiğine bağlıdır. Eğer, evden sadece 8 saat uzak kalması gerekiyorsa, bir kere hariç olmak üzere bebeğini emzirebilir. Ama eğer buda imkansızsa, bebeği 1 ay, işine dönene kadar olsun emzirmeye değer.

Emzirmenin anneyi yorduğunu, mahvettiğini işitmişsinizdir ama bu saçma bir kocakarı lafından başka hiç bir şey değildir. Tabi, anne emziklilik süresince normal hayatından olduğundan çok daha fazla yemek zorundadır ama günde iki kere denize girdiği zaman da bu böyledir. Ama bir kadın sıhhatli ve mutluysa, vücudunun yemek ihtiyacı arttıkça, iştahıda artacaktır. Sıhhatli bir kadının bir ay meme verdikten sonra, bir ay her gün yüzdüğü zamankinden daha bitkin olması için hiç bir sebep yoktur. Ama eğer anne devamlı olarak kilo laybediyor ve başka zafiyet alametleri gösteriyorsa, emzirme derhal kesilmelidir. Bu bir hastalık başlangıcı olabilir. Doktora başvurulmalıdır.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108