Salgılanan ilk süte kolostrum denildiğini biliyor muydunuz?

Bir diğer adıyla ağız sütü olarak bilinen kolostrum; kan ve enfeksiyon barındırmaz. Rengi koyu sarıdan kahverengiye kadar değişir ve kremamsı yoğunluğu vardır. Doğumdan hemen sonra ve genellikle ilk 6 saatte süt bezleri tarafından üretilen kolotrum bebek için büyük önem taşır.

Ağız Sütü (Kolostrum) Faydaları Nelerdir ?

Bebeğin ilk besininin kolostrum olması onu ileride birçok mide ve bağırsak hastalığına karşı korur.

Kolostrumun bebeğe sunduğu faktörlerin değerleride oldukça yüksek ve önemlidir.

Kolostrum aynı zamanda sarılığı önlemeye yardımcı olur. Boğaz akciğer ve bebeğinbağırsak mukoza zarının korunmasına da yardımcı olmaktadır.

Ayrıca eklemek isterim ki; son zamanlarda yapılan birçok klinik çalışma, kolostrumun HIV/AIDS hastalarında fırsatçı enfeksiyonların neden olduğu sindirim yolu iltihabını tersine çevirmede etkili olduğunu göstermiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108